Privatnost i sigurnost

INFORMACIJE O ZAŠTITI PODATAKA

Prikupljanje osobnih podataka

a2z solutions d.o.o. (Selska cesta 50, 10000 Zagreb)  kao voditelj obrade osobne podatke prikuplja radi sklapanja i ispunjenja ugovora o kupoprodaji, , dostave proizvoda,  izrade dokumentacije vezane za kupoprodaju, tehničke podrške te autorizacije plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica za što je pravna osnova određena člankom 6. stavkom 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka odnosno obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora. Voditelj obrade obrađuje osobne podatke radi evidencije ostvarenih narudžbi kupaca, jedinstvene identifikacije korisnika te analize poslovanja za što je osnova određena člankom 6. stavkom 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka jer obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa poboljšanja poslovanja i prilagođavanja proizvodnje,  prepoznavanja potreba tržišta, a u posebnim slučajevima ukoliko ste nam za to dali valjanu privolu tada Vaše kontaktne podatke možemo koristiti i za potrebe izravnog marketinga za što je pravna osnova određena člankom 6. točka 1.točka a ) ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha.

Osobni podaci koji se obrađuju i korištenje osobnih podataka

Na internetskoj stranici www.tron-clothing.com vlasnik a2z solutions d.o.o. prikuplja sljedeće osobne podatke ispitanika (korisnika):

  • ime i prezime,
  • lozinku,
  • broj telefona,
  • adresa,
  • adresu e-pošte,
  • adresa slanja proizvoda,
  • adresa slanja računa,
  • poštanski broj,
  • grad,
  • spol,
  • datum rođenja,
  • tvrtka i OIB samo za tvrtke. 

Sakupljamo i analiziramo ove informacije kako bismo što bolje razumjeli potrebe korisnika te im pružili bolju uslugu, a iz sljedećih razloga:

  • radi internih vođenja evidencija
  • kako bismo poboljšali svoje proizvode i usluge
  • kako bismo korisnicima povremeno slali promotivne e-mail-ove o novim proizvodima, posebnim ponudama ili neke druge informacije za koje mislimo da bi korisnicima mogle biti zanimljive, naravno uz prethodno danu  suglasnost korisnika (prijava na newsletter).

Zaštita osobnih podataka i dostupnost trećim osobama

Osobni podaci korisnika se štite sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU  i Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih a2z solutions d.o.o. neće ni na koji način učiniti dostupnima trećima.

a2z solutions d.o.o. navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja ugovora, zaštite interesa korisnika i a2z solutions d.o.o. te sprječavanja eventualnih zloporaba, potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga a2z solutions d.o.o.  koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika. za što je pravna osnova legitiman interes voditelja obrade opisan člankom 6. stavkom 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke a2z solutions d.o.o.  i poslovni partneri (dostavne službe) odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka EU – GDPR 2016/67
Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka, NN br. 42/2018
Zakon o elektroničkim komunikacijama

Pravo na pristup osobnim podacima

a2z solutions d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika i klijenata, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Čuvanje osobnih podataka

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU i Zakonu o zaštiti podataka, prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u evidencijama osobnih podataka kojih je voditelj tvrtka a2z solutions d.o.o.

a2z solutions d.o.o. čuva privatnost svojih korisnika, skuplja samo nužne podatke za poslovne svrhe (podaci potrebni za provedbu narudžbe i isporuku iste- ime i prezime, adresa, mjesto, broj pošte i kontakt broj za dostavljača te email adresa za potvrdu zaprimanja narudžbe) te se njima koristi samo u svrhu poslovne potrebe, a u skladu sa zakonskim obvezama. Podaci se čuvaju najmanje u periodu trajanja poslovne potrebe te će se u skladu s općim zastarnim rokom po Zakonu o obveznim odnosima RH (5 godina) biti brisani ili anonimizirani, uz iznimku kada podatke čuvamo duže zbog pravnih obveza (npr. slučajevi sudskog spora). Podaci mogu biti proslijeđeni mjerodavnom tijelu državne vlasti u provedbi zakonskih ovlasti tijela državne vlasti.

Prilikom kupnje kreditnom karticom kupca se preusmjerava na stranicu pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka te u skladu s odredbama važećih zakona u Republici Hrvatskoj.

Kontroliranje vaših osobnih podataka i Pravo na brisanje i zaborav

Možete ograničiti prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka na sljedeće načine:

  • kad god se traži da ispunite kakav obrazac na web stranici, potražite kućicu na koju možete kliknuti kako biste naznačili da ne želite da vaše podatke može koristiti bilo tko za izravne marketinške svrhe
  • ako ste prethodno pristali da vaše osobne podatke koristimo za izravne marketinške svrhe, možete se predomisliti u svakom trenutku te nam to priopćiti pismenim putem na a2z solutions d.o.o., Selska cesta 50, 10 000 Zagreb ili nam pošaljite e-mail na office@tron-clothing.com.

Upite ili primjedbe vezane uz prikupljanje osobnih podataka korisnik može dostaviti putem elektroničke pošte na mail-adresu: office@tron-clothing.com

Linkovi na druge web stranice

Naša web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Međutim, nakon što ste koristili ove linkove da napustite našu stranicu, trebali biste imati na umu da mi nemamo nikakvu kontrolu nad tim drugim web stranicama. Dakle, ne možemo biti odgovorni za zaštitu vaše privatnosti na tim drugim web stranicama te informacije koje ste dali prilikom posjete tim web stranicama nisu regulirane ovom Izjavom o privatnosti. Trebali biste biti oprezni i pogledati Izjave o zaštiti privatnosti koje se primjenjuju na tim web stranicama.

Newsletter

  • Prijavom na TRON newsletter, klijent pristaje da želi putem e-maila primati informacije o proizvodima i uslugama tvrtke a2z solutions d.o.o., posebnim ponudama, humanitarnim akcijama, nagradnim natječajima  i ostalim aktivnostima, kao i zanimljive članke, stručne savjete i druge relevantne sadržaje koje objavljujemo na našim internet stranicama.
  • Primatelj TRON newslettera ima pravo u svakom trenutku zatražiti brisanje s liste primatelja TRON newslettera korištenjem poveznice za odjavu u bilo kojem newsletteru kojeg dobijete od nas (na dnu stranice) ili slanjem zahtjeva za brisanje podataka na email: office@tron-clothing.com
    Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera a2z solutions d.o.o. koristi Mailchimp platformu.

Sigurnost

Vodimo računa o tome da su  podaci naših korisnika sigurni. Kako bi spriječili neovlašteni pristup ili otkrivanje korisničkih podataka, osigurali smo odgovarajuće fizičke, elektronske i menadžerske procedure za zaštitu i osiguravanje podataka koje prikupljamo putem cookie-a (kolačića).

Što je cookie?

Cookie je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Cookies obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani pregled proizvoda, sortiranje i slično. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag cookie koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Ove informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja cookie-a vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti vaše postavke internet preglednika, kako biste sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje cookie-a odobriti ili odbiti, pobrisati spremljene cookie automatski pri zatvaranju internet preglednika i sl.

Cookie-i se mogu odbiti ili izbrisati iz odgovarajućih postavki preglednika. U ovom slučaju moguće je da se sve funkcije web stranice koriste u cjelini. Isto tako, neki tehnički podaci, uključujući IP adresu kupca, biti će prikupljeni i pohranjeni od strane softwarea koji se koristi. Osobe koje stoje iza tih podataka kao i osobni podaci se ne identificiraju, ni u kojem slučaju. Nikada ne pohranjujemo informacije koje povezuju podatke o korištenju stvarnih identiteta, primjerice, broj socijalnog osiguranja, vozačku dozvolu, broj telefona ili email adresu. Ne pohranjujemo informacije koje smatramo uvredljivima. Korisnik je svjestan da uz korištenje ove web stranice dopušta pohranjivanje sadržaja prethodno pregledanog na svom uređaju.

Kako mi koristimo cookies (kolačiće)

Cookie je mala datoteka koja vas traži dopuštenje da se smjesti na vaš tvrdi disk. Jednom kada ga prihvatite, datoteka se smješta na vaš tvrdi disk te pomaže analizirati web promet ili vas obavještava o posjetima određenim web stranicama. Cookies omogućuju web aplikacijama da odgovaraju na vaše individualne potrebe. Web aplikacija može prilagoditi svoje djelovanje vašim potrebama i željama tako da prikuplja i pamti podatke o vašim interesima i navikama.

Cookies nam pomažu pružiti bolju web stranicu, omogućuju nam pratiti koje stranice su vam korisne, a koje ne. Cookies nam, ni na koji način, ne daju pristup vašem računalu ili bilo kakve informacije o vama, osim podataka koje ste odabrali podijeliti s nama. Možete prihvatiti ili odbiti cookies. Većina web preglednika automatski prihvaća cookies, ali uobičajeno je da možete podesiti web preglednik da odbije cookies koje želite odbiti. To vas može spriječiti da u najvećoj mogućoj mjeri iskoristite mogućnosti web stranica.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom)

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

a2z solutions d.o.o. neće prodavati, distribuirati ili iznajmljivati vaše osobne podatke trećim stranama, osim ukoliko imamo vašu dozvolu ili smo po zakonu dužni to učiniti. Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bi vam slali promotivne informacije o trećim osobama za koje mislimo da bi vam mogle biti zanimljive, ukoliko nam naznačite da to želite.

Popis cookie-a koje prikupljamo

Cookies treće strane

Uz cookies koje mi prikupljamo postoji par vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane cookies. Ovi cookies nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

  • cookies društvenih mreža

Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvene mreže Facebook i Instagram.
Također dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku cookies.

  • cookies za mjerenje posjećenosti

web stranica tron-clothing.com koristi Google analytics za mjerenje posjećenosti. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema cookie-e, možete to zabraniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Alat Responsive je web servis koji Vam svojom preporukom poboljšava kvalitetu sadržaja web stranice. Korištenje ovakvih alata ocijenjeno je kao vrijedan uvid u potrebe posjetitelja. Ovi rezultati nam pomažu poboljšati kvalitetu usluge i sadržaja. Oni omogućuju prepoznavanje posjetitelja pri uvidu na web stranicu, pohranu korisničkih postavki i vrednovanja uporabe ponašanja.

Imate mogućnost isključiti pohranjivanje sadržaja na Responsive na linku www.responsive.la/postavke/ . Odjavite se pritiskom na gumb “Odjavi se”. Ako ste se odjavili, cookie za odjavu je pohranjen na vašem računalu. Cookie “Odjavi se” zabranjuje Responsive-u bilo kakav prijenos personaliziranih informacija.

Dodatne informacija oko isključivanja cookies

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja cookies za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Promjene Informacije o zaštiti osobnih podataka

a2z solutions d.o.o.  može izmijeniti ovu Informaciju o zaštiti osobnih podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na web stranici www.tron-clothing.com